GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Gazi Mustafa Kemal İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ilk defa Bey mah. Kastel Başı Sokağında bulunan tarihi bir Ermeni evinde 1933 yılında öğretime başlamıştır. Cumhuriyet döneminde ilimizde açılan 4. İlkokul olması da ayrı bir değer taşımaktadır.

1933-1979 yılına kadar Eğitim ve Öğretim devam etmiştir. Okulumuz eski bir bina olduğundan Bayındırlık Müdürü tarafından bina boşaltılıp öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte yakın okullara dağıtılmıştır.

Okulumuzun TarihçesiOkulumuzun TarihçesiOkulumuzun TarihçesiOkulumuzun Tarihçesi

1979 yılında kavaklık semtinde inşa edilmekteydi. O zamanın Okul Müdürü Abdullah ÖZDEMİR Milli eğitim Müdürlüğüne teklif götürerek bu yapılamakta olan okulun ismini tarihi bir değer taşıyan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu isminin verilmesi teklifinde bulunur.

Bu teklif Milli Eğitimde ve Valilikte incelendikten sonra okulun ismi Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olur. Okul eski personeli ile birlikte 1980´de Eğitim ve Öğretime başladı 1986 yılında ikinci katı yapılarak hizmete girer.

2010 yılında eski okul yıkılarak yerine yenisi inşa edilmektedir. 2011-2012 Eğitim - Öğretim yılında hizmete girmiştir.

Okul FotoğraflarıOkul FotoğraflarıOkul FotoğraflarıOkul FotoğraflarıOkul FotoğraflarıOkul Fotoğrafları

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 11.01.2022 16:35 - Görüntülenme: 7509